Colofon

Deze website is ontwikkeld door het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met de JOVD. De inhoudelijke verantwoordelijkheid ligt geheel bij het DNPP. De bijdrage van de JOVD was faciliterend; zij nam een deel van de kosten voor haar rekening en leverde vrijwel alle foto’s aan. Enkele andere illustraties (affiches, promotiemateriaal en dergelijke) maken deel uit van de collecties van het DNPP, maar zijn oorspronkelijk afkomstig van de JOVD. Het ontwerp van de site is gemaakt door Composita; voor de technische uitvoering zijn de Universiteitsbibliotheek Groningen en Schitterend Media verantwoordelijk.

 

Aan deze site is meegewerkt door: Yvonne de Geus, Barend van der Have, Ulco Kooystra, Wieger Krämer, Antrude Oudman, Gerrit Voerman en Tim Welleweerd (allen DNPP); Mischa van Delden, Johannes Nicolai, Margreet Nieborg en Willem Struiksma (RUG Universiteitsbibliotheek); Dorus Dijkstra, Jeroen Hendrikx, Jasper van Hilten en Lex Janssen (JOVD); Sylvia Bakker-Kempen en Lucas Osterholt (VVD); en Eric Imthorn (Schitterend Media), Frank van der Veen (Composita) en Dirk Fennema (zelfstandig fotograaf).

 

Eddy Habben Jansen en Ewout Klei gaven toestemming voor de plaatsing van hun monografieën over de geschiedenis van de JOVD en het gebruik van de illustraties uit deze boeken.

 

De samenstellers van deze site hebben geprobeerd zoveel mogelijk te controleren of op de gebruikte illustraties geen rechten van anderen rusten. De meeste foto's zijn afkomstig uit het fotoarchief van de JOVD en waaraan voor zover bekend de fotografen hun rechten hebben afgestaan.